Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

“CARTES D´AMOR”

13/11/2022 | 18:00 19:45

5,00€ – 6,00€

Joan+Ignasi Ortunño i Sílvia Salvat de la companyia ‘La Textual’ ens proposen “Cartes d´Amor de A.R.GURNEY. Al final de la representació hi haurà un col·loqui amb el públic.

AMOR A LES PARAULES
Primer va ser la paraula. Si es vol, els gemecs, els brams, els sospirs, els xisclets, els udols, els badalls, els sanglots… I a continuació, ara sí, van ser les paraules. Milers i milers d’anys desprès (el 1988, per a ser exactes), el dramaturg nord-americà Albert Ramsdell Gurney Jr. va escriure una tragicomèdia “Cartes d’amor”, basada, pràcticament, i per dir-ho així, en paraules; només, en paraules i en més paraules.
I a la Companyia ‘La Textual’ (el nom no deixa lloc a cap confusió), sempre ens han fascinat les paraules escèniques, els llibrets, es a dir, els textos dramàtics. Obvi. L’amor a les paraules (paraules escrites, paraules llegides, paraules dites, paraules interpretades, en una seqüència única i per tant, indestriable), com l’eix vertebrador del més pur, del més autèntic i veritable art teatral.

I un cop dit això, poc cal afegir.
Representarem aquestes ‘Cartes d’amor’, doncs, segons les mínimes recomanacions (que no acotacions) de l’autor: “Una actriu i un actor llegeixen en veu alta asseguts davant d’una taula, a un grapat d’espectadors”. Res més i gens menys. La Melissa i l’Andrew, els nostres protagonistes, es passaran tota la vida compartint (en una acurada traducció al català de Josep Costa, a qui no li hem tret, gairebé, ni una coma, tot s’ha de dir) notes, postals, felicitacions, comunicats i tota mena de cartes. Real i colpidor, com la mateixa vida. Amb una dicció acurada, això sí (perdoneu la immodèstia), certes emfatitzacions necessàries i una gesticulació despullada de tot engany, que ens faran ‘veure’ l’esdevenir de les seves existències (les d’aquests dos ‘enamorats’, volem dir), més enllà, per sobre dels nostres propis nassos. Comunicació en vena. Si més no, mil i una històries, pròpies i compartides, que ens faran gaudir, riure i somriure i plorar, somniar i patir i estremir i que, molt especialment, faran emocionar-nos. Tornem-hi. A l’amor a les paraules. Tant entre els dos intèrprets (i heus ací la magnitud i fascinació d’aquest text, que permet i insta a la ‘visualització’ de les paraules) com entre els espectadors. Tots plegats, conjuntament, els uns i els altres. Tots i cadascun. Una autèntica, i espectacular (que visqui el teatre de la paraula!, que visqui!), i tal com cal, comunió escènica.

Ah!, i no fem cap sinopsis. Ni ens posarem corbates, ni mocadors al coll.
JOAN+IGNASI ORTUÑO, director

Espectacle recomanat per a majors de 14 anys.
Entrada general:
5€ (Anticipada)/ 6€ (Taquilla)

Cartell de l'activitat "Cartes d'amor"
Cartell de l’activitat “Cartes d’amor”

Tiquets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tiquets are no longer available

Sala Padró

Visualitza el lloc web de Organitzador

Sala Padró

C. Torras i Bages, 62
Cornellà de Llobregat, Barcelona 08940 Espanya

Important: Els preus són amb impostos inclosos | Si ets menor de 16 anys, i vens sol, necessites portar el document d’autorització per a menors de 16 anys