Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Deu dones que no van voler ser ideals

6 març | 18:30 20:30

Gratuït

Dimecres 6 de març, Maribel Barba, coautora del llibre i del documental “Deu dones que no van voler ser ideals”, vindrà a Sala Padró a presentar-nos l’obra. També tindrem l’oportunitat d’escoltar de viva veu algunes de les dones protagonistes del llibre.

En aquesta, investigació Maribel Barba i Graziela Vernetti ens mostren les dificultats que comportava el fet de ser dona durant el franquisme i indaguen els mecanismes que van permetre que algunes d’elles reneguessin d’aquesta societat i rebutgessin l’obligació de ser dones ideals.

L’obra recull les converses amb deu dones del Baix Llobregat que expliquen les seves vides i anècdotes de repressió i patriarcat, però també de lluita i dignitat. Entre les 10 dones escollides per a la publicació hi ha Maruja Pelegrín, cofundadora, juntament amb Carmina Balaguer, del Primer Centre de Planificació Familiar de tot l’Estat, que estava situat al Prat del Llobregat.

Les autores del llibre consideren que tot i que la repressió vers les dones ve de lluny, l’Estat hauria de compensar-les pels danys i perjudicis ocasionats pel franquisme, ja que com a projecte polític i d’Estat, va incorporar aquesta repressió al seu ideari.

El llibre ha estat publicat per l’Editorial Ecos, amb el suport de CCOO, el Memorial Democràtic i l’Institut Català de la Dona.

Us demanem si us plau, que feu reserva de la vostra assistència per poder anticipar el nombre d’assistents i preparar l’espai. Gràcies!

Portada del llibre Deu dones que no van voler ser dones
Portada del llibre Deu dones que no van voler ser dones

Sala Padró

Visualitza el lloc web de Organitzador

Sala Padró

C. Torras i Bages, 62
Cornellà de Llobregat, Barcelona 08940 Espanya

Important: Els preus són amb impostos inclosos | Si ets menor de 16 anys, i vens sol, necessites portar el document d’autorització per a menors de 16 anys