Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Les dones i les pensions

15 març | 19:00 20:00

Activitat gratuïta

Com a conseqüència a la divisió sexual del treball i les dinàmiques de segregació vertical i horitzontal, les dones tenen trajectòries laborals més fragmentades, menys anys de cotització i una base de cotització més baixa. Aquests tres factors són els que més influeixen en el càlcul de la pensió de jubilació i, per tant, condicionen el nivell de protecció que assoleixen les dones en la vellesa.

El càlcul de la pensió de jubilació afavoreix la trajectòria laboral típicament masculina: contractes indefinits i a jornada completa, carrera laboral no interrompuda i salari que augmenta al llarg de la carrera professional.
En aquest sentit, la política manca de perspectiva de gènere i reforça les desigualtat econòmiques entre homes i dones, especialment en la vellesa.

Quines són les prioritats polítiques en quant a les pensions públiques i a les privades i com això alimenta la bretxa de gènere en les pensions? Quina és la relació actual entre IPC i quantia de les pensions? Com són les pensions de viudetat?

Les respostes a aquestes preguntes i a moltes altres, la trobarem en aquesta xerrada de la Conchi Ribera, en representació de Marea Pensionista de Catalunya.

Organitza:
Assamblea Nacional Catalana

Fotografia d'una activitat al carrer de Marea Pensionista
Fotografia d’una activitat al carrer de Marea Pensionista
Marca gràfica de l'Assemblea Nacional Catalana
Marca gràfica de l’Assemblea Nacional Catalana

Sala Padró

Visualitza el lloc web de Organitzador

Sala Padró

C. Torras i Bages, 62
Cornellà de Llobregat, Barcelona 08940 Espanya

Important: Els preus són amb impostos inclosos | Descarrega document d’autorització menors de 16 anys