Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Presentació del llibre “La ciutat sense veïns”, d’Andreu Merino. I debat sobre l’especulació immobiliària

25/05/2022 | 19:00 21:00

Presentació del llibre “La ciutat sense veïns” i debat sobre l’especulació immobiliària.

La ciutat sense veïns és el retrat cru d’una Barcelona on el dret a l’habitatge està cada cop més vulnerat. La concentració de la propietat, la manca de lleis per intervenir el mercat i l’empobriment de les persones dibuixen un escenari en què accedir a un pis acostuma a ser una quimera.

La investigació del periodista Andreu Merino parteix de casos particulars per explicar situacions compartides per milers de barcelonins: des de l’impagament del lloguer fins al desnonament i la connivència del sistema judicial, passant per la vergonya de les màfies de l’ocupació.

La pandèmia de la Covid-19 ha posat l’accés a l’habitatge encara més al centre del debat polític i social, i ha portat al límit molts veïns que veuen com la ciutat els expulsa.

«Andreu Merino és un periodista compromès, desproveït de cinisme i valent perquè fiscalitza com cal i sense concessions a qui té a la seva disposició més mecanismes per modificar la realitat a favor del seu interès econòmic o corporatiu»

Col·lectiu convidat: Inquilins de l’Avinguda Barcelona 113 de Sant Joan Despí
S’ha convidat també el fons gestor propietari de l’immmoble (Medasil Desarrollos), però, a data d’avui, no hem obtingut encara resposta.

Activitat gratuïta, però cal fer reserva d’entrada (en aquesta mateixa pàgina).

Sala Padró

C. Torras i Bages, 62
Cornellà de Llobregat, Barcelona 08940 Espanya

Sala Padró

Visualitza el lloc web de Organitzador

Important: Els preus són amb impostos inclosos | Si ets menor de 16 anys, i vens sol, necessites portar el document d’autorització per a menors de 16 anys