Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

TERRApolis. La Marina

9 maig | 19:00 20:00

Taquilla inversa

Enregistrada el 2020 i 2021, TERRApolis és una trilogia dedicada a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat que pren cos en el recorregut per la vida física, espiritual, humana i no humana d’aquest territori.

El film mostra el descens de la muntanya a la ciutat i les accions de reciprocitat que es realitzen amb l’entorn natural que encara hi roman. La pel·lícula s’estructura en tres capítols corresponents a tres fites de la seva geografia: Puig d’Óssa, El Samontà i La Marina que és la que projectarem a Sala Padró. Tres paisatges configurats per les immutables presències naturals, el relat del temps i les accions humanes sobre els llocs.

TERRApolis és una producció audiovisual de Sitesize, Elvira Pujol Masip i Joan Vila Puig Morera. Amb guió de Sitesize, càmera, edició i postproducció de Fina Sensada, registre i creació sonora de Carlos Gómez.

Sinopsis: TERRApolis és un apropament a un dels llindars del Pla de Barcelona. A través d’un llarg recorregut ens endinsem en aquest lloc anomenat l’Hospitalet de Llobregat. Des del cim del Puig d’Óssa, guaita i fita del Baix Llobregat, albirem la franja de terra que s’estén als seus peus fins a arribar al mar. Seguint el curs de les rieres avancem per la vall densament urbanitzada, per a aconseguir al final del primer capítol coronar el barri de Can Serra des del pis onze d’una de les seves torres. En un diàleg permanent amb el territori ens reconeixem en cada pas amb la intel·ligència que l’habita. També amb el factor humà que ha transformat radicalment el seu paisatge, fins a convertir-lo en un territori fragmentat, mosaic de cultures i gents vingudes dels cinc continents. Caminem restablint el vincle amb les forces naturals que conformen aquest lloc del planeta Terra. Ens deixem portar per les aigües del riu que flueixen constants pel delta; els vestigis del seu passat agrícola són encara evidents en les terres fèrtils de la Marina convertides avui en centre logístic i portuari. Lluny del soroll, de les infraestructures i línies ferroviàries que travessen la ciutat; explorem la realitat augmentada dels ecosistemes, l’energia que subjau en les seves formes de vida. Reconeixem la saviesa que existeix en tot i a la seva crida responem amb la creació d’aquest assaig audiovisual fet d’accions sense paraules, percepcions i ressonàncies en el límit de la nostra capacitat humana. Aquest viatge és abans de res una experiència que compartim a través de la realització d’aquest film sense diàlegs. Les imatges i sons registrats, així com l’edició dels materials són una cocreació amb les energies vives del territori. La mística de la naturalesa ens acompanya fins a arribar finalment al mar, on es donen cita la vida i la mort en aquest racó del món habitat.

Entrades:
L’espectacle funciona a taquilla inversa, amb reserva prèvia. Les espectadores no paguen una entrada pel preu fixat per les organitzadores sinó que, a la sortida, paguen el que decideixen que val l’espectacle.
Podeu fer la reserva de la vostra entrada en aquesta mateixa pàgina.

Fotograma del film La Marina
Fotograma del film La Marina
Fotograma del film La Marina
Fotograma del film La Marina

TERRApolis (2021) – tràiler from Sitesize on Vimeo.

Sala Padró

Visualitza el lloc web de Organitzador

Sala Padró

C. Torras i Bages, 62
Cornellà de Llobregat, Barcelona 08940 Espanya

Important: Els preus són amb impostos inclosos | Si ets menor de 16 anys, i vens sol, necessites portar el document d’autorització per a menors de 16 anys