Occident, on són els teus valors?

Fotografia d'un moment de la xerrada "Aturem el genocidi a Gaza"

El passat dimecres 20 de desembre, vàrem tenir l’oportunitat d’escoltar tres veus autoritzades sobre l’ocupació colonialista d’Israel sobre Palestina. La xerrada va posar sobre la taula molts fets i obvietats que relatem al final de la crònica.

Més enllà d’aquests fets, que no us volem estalviar, una primera conclusió de la xerrada: no es tracta d’un conflicte entre dos pobles, es tracta de l’ocupació d’un territori des de fa 75 anys!

Com bé ens va recordar Laurent Cohen, de l’Associació Catalana de jueus i palestins- JUNTS, fa 75 anys, jueus i palestins convivien perfectament a Palestina. Els palestins no deprecien els jueus, no els odien, no els volen mal… Els palestins deprecien l’estat sionista d’Israel. Un estat en plena decadència que ja no pot contenir el seu feixisme descarat.

Mazeed Khalilia, de la Comunitat Palestina de Catalunya, va ser la veu continguda de la xerrada. Ens va explicar la seva experiència vital de forma serena, contenint constantment una ira que només sap que pot portar contraindicacions per al seu poble des d’una mirada exterior o internacional.

Una experiència contrastada per la veu de Jorge Sánchez del Moviment de solidaritat amb Palestina. Una veu que des de les campanyes de solidaritat internacional dels anys 2000 ja constata i documenta les atrocitats colonialistes de l’estat d’Israel.

Atrocitats que ens han portat a la següent realitat:

· Israel està massacrant palestins i palestines a un ritme sense precedents [1].

· Israel està restringint de manera inhumana la quantitat d’aliments, combustible, aigua, gas per cuinar, medicaments i ajuda humanitària que arriba a Gaza. “He donat l’ordre d’assetjar completament Gaza. No hi haurà electricitat, aliments ni combustible. Estem lluitant contra animals humans i estem actuant en conseqüència”, va declarar el ministre de Defensa d’Israel el 9 d’octubre.[2]

· Israel ha bombardejat hospitals, ambulàncies i estacions de primer ajut.

· Neteja ètnica: Aquesta cançó cantada per infants israelians n’és l’exemple més impactant. “Dins d’un any aniquilarem a tots i després tornarem a llaurar els nostres camps”[4].

· El 90% de la població de Gaza, 2,3 milions de persones, ha estat desplaçat de les seves llars[5] .

· “No només els Estats Units van ser l’únic país a votar en contra d’una recent resolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides que exigia un alto el foc immediat a Gaza, sinó que també han estat subministrant a Israel les armes necessàries per dur a terme aquesta massacre.[6] Com va deixar clar fa poc un general israelià (Yitzhak Brick): “Tots els nostres míssils, la munició, les bombes de guiament precís, tots els avions i bombes, tot prové dels Estats Units. En el moment que tanquin l’aixeta, ja no pots continuar lluitant. No tens cap capacitat… Tothom entén que no podem fer aquesta guerra sense els Estats Units.[7]

· Aquesta neteja ètnica, aquest genocidi, aquest règim d’apartheid reconegut per Amnistia Internacional i B’Tselem només són possibles amb l’ajuda i la complicitat dels Estats Units i els seus aliats.

Moltes gràcies als ponents per poder venir, per no defallir, per poder compartir amb nosaltres la seva visió. Des d’aquí els volem desitjar molta força per tal que puguin continuar lluitant amb la paraula contra tanta barbàrie feixista.

Fotografia dels ponents de la xerrada "Aturem el genocidi a Gaza" a Sala Padró
Fotografia dels ponents de la xerrada “Aturem el genocidi a Gaza” a Sala Padró

Fonts:

[1] https://www.nytimes.com/2023/11/25/world/middleeast/israel-gaza-death-toll.html

[2] https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/defense-minister-announces-complete-siege-of-gaza-no-power-food-or-fuel/

[4] https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/watch-israeli-children-sing-we-will-annihilate-everyone-gaza

[5] https://www.middleeastmonitor.com/20231211-report-israel-destroyed-192-mosques-in-gaza-strip/

[6] https://www.timesofisrael.com/us-vetoes-un-security-council-resolution-demanding-immediate-gaza-ceasefire/

[7]https://www.jns.org/biden-is-the-primary-obstacle-to-israeli-victory/